Мапа до Луке Београд са путоказима описаним у тексту
Мапа до Луке Београд са путоказима описаним у тексту

ШТА ВАС СВЕ ОЧЕКУЈЕ У БИТЕФ ГРАДУ!

У периоду од 22. до 26. септембра Лука Београд биће централно место на коме ће се изводити представе главног, али и пратећих програма фестивала. Тако ће публика Битефа, у Луци Београд моћи да погледа чак пет представа главног програма: Неморалне приче - 1. део: Кућа мајка, компаније Нон нова (Нант, Француска) чије ауторство потписују Фиа Мéнар и Жан-Лик Божол, О месу и бетону кореографкиње Лусијане Ларе у продукцији компаније Анти Статус Кво (Бразилија, Бразил), Али: Страх једе душу Себастијана Хорвата у продукцији Словенског народног гледалишча Драма Љубљана (Словенија), циркуску представу Ретке Птице групе аутора у продукцији компаније Вук за човека из Лила (Француска), као и представу Позвани чувене компаније Ултима Вез из Брисела (Белгија), по кореографији Сепе Бајенса.

У Луци Београд ове године моћи ћете да уживате и у низу пратећих програма, као што су Дејства и домети савремених имерзивних пракси коју ће модерирати теоретичарка и редитељка Ирена Ристић, традиционални програм Битеф библиотека, овога пута у виду тросатног маратона, а на моменте и перформативног, на ком ће бити представљене три нове књиге о „битефовским тенденцијама“ у позоришту и култури, ауторки Милене Драгићевић Шешић, Ксеније Радуловић и Тине Перић. Фестивал Циркобалкана ће приказивати представе, презентације, перформансе и округле столове, те и у Луци Београд направити својеврсни експеримент уметничке циркуске заједнице. Поред тога, на истом месту организовани су и Сусрети са ауторима свих поменутих представа главног програма које ће ту бити изведене. А последњег дана фестивала, у Луци ћемо бити у прилици да уживамо на свечаном затварању фестивала, а након тога и Афтер тен журци затварања!

ГДЕ ДА ОДМАРАТЕ У ПАУЗАМА?

Пре, у паузи и после представа и пратећих активности, Битеф је са партнерима организовао Food и Drink cornerе у којима вас очекују разне посластице и специјалитети - Пица Фабрика, Dorian Grey, Agi Pasta Аwаy, The Saint, РО и Vegessence, Schweppes. Осим тога, моћи ћете да напуните батерије на инсталацији коју је за Битеф град припремио Телеком Србија, и освежите уз Schweppes коктеле, а очекују вас још многобројна изненађења Битефових пријатеља.

На инфо пулту моћи ћете у сваком тренутку да добијете све потребне информације као и да набавите Битеф меморабилије, каталог и промотивне материјале.

КАКО ДА ДОЂЕТЕ ДО ЛУКЕ БЕОГРАД?

Уколико бисте да ухватите последње летње дане и прошетате до Луке Београд, од Трга Републике партите пут Француске улице преко Жоржа Клеменсоа. Из кварта где се налазе само неки од познатих градских локала - Холестерол, ЈаМ, Кафетерија... наставите право улицом Жоржа Клемансоа док не дођете до угла са Дунавском улицом и шина. Пажљиво пређите шине, наставите право до Луке Београд.

Уколико долазите из правца Панчевачког моста или са Новог Београда, аутобусима 16, 23, 35, 27Е или 95 дођите до станице Цвијићева и само прошетајте Цвијићевом па Кнежопољском улицом до пристаништа Дунав и изађите на наше фестивалско одредиште.

Директна линија 44 (Сењак - Вилине воде) води вас право у Луку Београд. Аутобус број  37 (Панчевачки мост - Железничка станица) преко Трга Републике довешће вас најближе Луци до станице Гундулићев венац од које ћете прошетати десетак минута.

У оба случаја од уласка у Луку Београд код прве рампе до Битеф хангара и циркуске шатре има око осам минута хода. Битеф је припремио путоказе који ће вас водити до тачке ка којој сте се упутили. Одвојите време за шетњу и долазак на представу!

За аутомобиле у Луци Београд организован је паркинг који можете користити током целог дана за само 100 динара.

Ако ипак уживате у вожњи бициклом, електричним тротинетом или неким трећим опуштајућим превозним средством, слободно се упутите до Луке и наставите са уживањем!

Обуците се пријатно и понесите своје удобне спортске патике, а Битеф тим саветује да кренете са одећом која вас може заштитити од ветра и угрејати уколико осетимо налет јесени.

Добродошли у Битеф град!