Mapa do Luke Beograd sa putokazima opisanim u tekstu
Mapa do Luke Beograd sa putokazima opisanim u tekstu

ŠTA VAS SVE OČEKUJE U BITEF GRADU!

U periodu od 22. do 26. septembra Luka Beograd biće centralno mesto na kome će se izvoditi predstave glavnog, ali i pratećih programa festivala. Tako će publika Bitefa, u Luci Beograd moći da pogleda čak pet predstava glavnog programa: Nemoralne priče - 1. deo: Kuća majka, kompanije Non nova (Nant, Francuska) čije autorstvo potpisuju Fia Ménar i Žan-Lik Božol, O mesu i betonu koreografkinje Lusijane Lare u produkciji kompanije Anti Status Kvo (Brazilija, Brazil), Ali: Strah jede dušu Sebastijana Horvata u produkciji Slovenskog narodnog gledališča Drama Ljubljana (Slovenija), cirkusku predstavu Retke Ptice grupe autora u produkciji kompanije Vuk za čoveka iz Lila (Francuska), kao i predstavu Pozvani čuvene kompanije Ultima Vez iz Brisela (Belgija), po koreografiji Sepe Bajensa.

U Luci Beograd ove godine moći ćete da uživate i u nizu pratećih programa, kao što su Dejstva i dometi savremenih imerzivnih praksi koju će moderirati teoretičarka i rediteljka Irena Ristić, tradicionalni program Bitef biblioteka, ovoga puta u vidu trosatnog maratona, a na momente i performativnog, na kom će biti predstavljene tri nove knjige o „bitefovskim tendencijama“ u pozorištu i kulturi, autorki Milene Dragićević Šešić, Ksenije Radulović i Tine Perić. Festival Cirkobalkana će prikazivati predstave, prezentacije, performanse i okrugle stolove, te i u Luci Beograd napraviti svojevrsni eksperiment umetničke cirkuske zajednice. Pored toga, na istom mestu organizovani su i Susreti sa autorima svih pomenutih predstava glavnog programa koje će tu biti izvedene. A poslednjeg dana festivala, u Luci ćemo biti u prilici da uživamo na svečanom zatvaranju festivala, a nakon toga i After ten žurci zatvaranja!

GDE DA ODMARATE U PAUZAMA?

Pre, u pauzi i posle predstava i pratećih aktivnosti, Bitef je sa partnerima organizovao Food i Drink cornere u kojima vas očekuju razne poslastice i specijaliteti - Pica Fabrika, Dorian Grey, Agi Pasta Away, The Saint, RO i Vegessence, Schweppes. Osim toga, moći ćete da napunite baterije na instalaciji koju je za Bitef grad pripremio Telekom Srbija, i osvežite uz Schweppes koktele, a očekuju vas još mnogobrojna iznenađenja Bitefovih prijatelja.

Na info pultu moći ćete u svakom trenutku da dobijete sve potrebne informacije kao i da nabavite Bitef memorabilije, katalog i promotivne materijale.

KAKO DA DOĐETE DO LUKE BEOGRAD?

Ukoliko biste da uhvatite poslednje letnje dane i prošetate do Luke Beograd, od Trga Republike partite put Francuske ulice preko Žorža Klemensoa. Iz kvarta gde se nalaze samo neki od poznatih gradskih lokala - Holesterol, JaM, Kafeterija... nastavite pravo ulicom Žorža Klemansoa dok ne dođete do ugla sa Dunavskom ulicom i šina. Pažljivo pređite šine, nastavite pravo do Luke Beograd.

Ukoliko dolazite iz pravca Pančevačkog mosta ili sa Novog Beograda, autobusima 16, 23, 35, 27E ili 95 dođite do stanice Cvijićeva i samo prošetajte Cvijićevom pa Knežopoljskom ulicom do pristaništa Dunav i izađite na naše festivalsko odredište.

Direktna linija 44 (Senjak - Viline vode) vodi vas pravo u Luku Beograd. Autobus broj  37 (Pančevački most - Železnička stanica) preko Trga Republike dovešće vas najbliže Luci do stanice Gundulićev venac od koje ćete prošetati desetak minuta.

U oba slučaja od ulaska u Luku Beograd kod prve rampe do Bitef hangara i cirkuske šatre ima oko osam minuta hoda. Bitef je pripremio putokaze koji će vas voditi do tačke ka kojoj ste se uputili. Odvojite vreme za šetnju i dolazak na predstavu!

Za automobile u Luci Beograd organizovan je parking koji možete koristiti tokom celog dana za samo 100 dinara.

Ako ipak uživate u vožnji biciklom, električnim trotinetom ili nekim trećim opuštajućim prevoznim sredstvom, slobodno se uputite do Luke i nastavite sa uživanjem!

Obucite se prijatno i ponesite svoje udobne sportske patike, a Bitef tim savetuje da krenete sa odećom koja vas može zaštititi od vetra i ugrejati ukoliko osetimo nalet jeseni.

Dobrodošli u Bitef grad!