Hotel Centar угостио трупу представе Орест у Мосулу

Hotel Centar је овогодишњи пријатељ фестивала, а чланови трупe НТГент из Белгије имају прилику да уживају у њему током свог боравка у Београду. Ксенија Ђуровић, продуценткиња програма поздравила их је у име Битефа у Hotelu Centar на дан уочи свечаног отварања Битефа који је трупа НТГент из Белгије представом Орест у Мосулу имала част да отвори синоћ 18. септембра у Народном позоришту у Београду.

Трупа је са Ксенијом између осталог разговарала о развоју српског позоришта и књижевности и њиховој жељи да се ближе упознају са нашом културом, као и проблемима превођења савремене књижевности, не само у Србији већ и у свету. 

Редитељ Мило Рау још једном је одушевио српску публику овим извођењем, те је и разговор са трупом, реализован након представе у склопу програма Сусрети са ауторима био веома богат.

Представа је на репертоару Битефа и вечерас, 19. септембра од 20 часова у Народном позоришту у Београду

Garni Hotel Centar No.1, који се налази у Коларчевој улици у Београду, у бившој згради Југоекспорта је почео са радом 26.07.2019. године.
Једна од најлепших зграда у Београду, изграена давне 1923. године по пројекту најпознатијег чешког архитекте тога времена Матије Блеха. Пре другог светског рата била је филијала Југословенске банке, да би 1947. године постала власништво Југоекспорта. Након куповине зграде 2016. године, ИМ Матијевић је уз инвестицију од готово 15 милиона евра, ову репрезентативну грађевину саграђену у духу академизма, реконструисала и претворила у луксузни хотел са 4 звездице. Приликом реновирања, фасада је остала непромењена у односу на њен првобитни изглед и као таква представља културно добро града Београда.
Хотел располаже са 68 модерно опремљених смештајних јединица различитих типова и величина, које су прилагодјене захтевима пре свега пословних гостију, али и оних који у Београд долазе туристички, а очекују највиши ниво услуге. Свака соба и апартман носе препознатљиви спој традиционалног шика и модерног дизајна, које уз комфор краси и фантастичан поглед на Трг Републике.