фотографија: Соња Жугић
фотографија: Соња Жугић

Кристофер, посетилац из Калифорније (САД):
Па, Битеф је увек изузетно искуство. Овогодишња селекција је заиста добра. Прошле вечери је било одлично. Представа коју смо гледали вечерас је одлична Фазбиндерова драма. Невероватно је колико је она свевремена. Али је и инсценација била одлична. Српски глимци су такође одлични. Обожавам Битеф фестивал и публику у Србији. Одлична енергија у публици је разлог што људи долазе и посећују позоришта у Србији. То је и разлог што се представе на Битефу памте као лепо искуство, као и све остало што се види овде.

Васко Ивановиц, критичар и есејиста:
Као и Фазбиндеров филм,представа описује пут изгубљености јадног малог човека у раљама капитализма. Представа се јонесковским горким тоновима пажљиво градира и уз помоћне комичне тонове производи вишеслојна осећања гледаоца. Ја сам заиста задовољан представом, поготову телесним структурама и мини перформанс доскочицама Бориса Исаковића.

Младен Бићанић, позоришни критичар:
Редитељ Јелчић је човек чији је рукопис  врло тачан и лако препознатљив, али заправо  са сваком представом донесе неку малу новину. Готово да је заштитни знак сваке његове представе то неко место где се људи окупљају,  да ли је то софа, сто и столице, на пример, и увек се нешто око њих или на њима догађа и увек је тело битно, покрет, гест, гримаса, и те дуге паузе у којима се као ништа не догађа а заправо све излази из њих. То је једна унутрашња снага која је неостварива без глумца. Тако је у многим његовим представама и оне јесу првенствено глумачке. Ми смо и јуче гледали представу која се бави страхотама света( Орест у Мосулу) и нашом збуњеношћу пред том чињеницом. То је у корелацији и са темом фетивала који се бави распадом заједнице, који иде заправо изнутра. Човек је начет системом споља и реагује на то али заправо не може реаговати.

Слободан Савељић, позоришни критичар:
Врло добра представа, редитељски промишљена, глумачки јако тачна и прецизна. Политичност и актуелност ове представе огледају се, пре свега, у минималистичким, ненаметљивим средствима која говоре о времену и тренутку у којем живимо.

Ивона Тадић, економиста:
Представа је духовита и шармантна и јако ми се допала. Исаковић је феноменалан, али треба похвалити и остатак глумачке поставе. Редитељски занимљива, политички провокативна и актуелна у сваком смислу.

Снежана Богичевић, пензионер:
Мени се изузетно допали и веома сам одушевљена представом. На пример моје пријатељице са којима сам дошла кажу да је грозно ( смех ). Тема којом се бави ова представа је крајње актуелна и савремена и углавном живимо у таквој ситуацији како је приказано.

Драгана Милишић, професор у пензији:
Представа је модерна , савремена, актуелна и необична. Режија је веома необична. У почетку нисмо знали шта да очекујемо али како се даље развијало све ме више одушевљавало. Представа је држала веома добар темпо све време. Просто фантастично.

Иван Дабетић, редакција Лагуна:
Представа је одлична и описује стање, односно друштво у којем се тренутно налазимо. Глумци су били феноменални а режија је била некако другачија од онога на шта смо навикли у Београду. Све у свему одлична представа и свима препоручујем.