JK Media
JK Media

СВИ СУ ПОЗВАНИ ДА ПОЧНЕМО ЉУБАВ ИЗ ПОЧЕТКА!

За сам крај 53. Битефа публика ће имати прилике да погледа репризу представе Позвани, познатог кореографа Сепеа Бајенса у продукцији компаније Ултима Вез из Белгије, као и представу новог циркуса Ретке птице компаније Вук за Човека из Француске.


У оквиру пратећег програма од 14ч на репертоару је трибина Дејства и домети савремених имерзивних пракси, а од 17ч програм Циркобалкане Круг креативности - циркуска лабораторија.
 
У оквиру чувених Афтер Тен журки, у четвртак 26. септембра од 21:30ч међународни жири који ове године чине Олга Димитријевић - списатељица и перформерка, Ерсан Мондтаг - редитељ из Немачке, Сања Митровић - позоришна редитељка, извођачица и предавачица из Белгије, Дороти Чански - позоришна критичарка и професорка студија позоришта на Тексашком универзитету и професорка емеритус са Сорбоне Кристин Амон-Сирежол, као председница жирија прогласиће традиционалне награде и то Gran Prix Мира Траиловић за најбољу представу у целини, специјалну награду Јован Ћирилов, награду публике коју ће доделити Радислав Кричак, менаџер за комуникације I&F Grupe. Одлуку ко је добитник награде за најбољу режију објавиће Политикин Жири у саставу Гордане Поповић, Ане Тасић и Милана Нешковића.

Након проглашења победника, очекује нас дуго очекивани концерт Бети Ђорђевић, који ће заокружити овогодишњи концепт Битефа и бар на тренутак нам улити осећај наде и заједништва који смо на Битефу градили током девет дана. Видели смо како се данашње друштво урушава, размишљали о томе како можемо да допринесемо стварњу бољег света, а уз Бети ћемо Почети љубав из почетка пре свега са собом и нама драгима, на самоој обали Дунава у Битеф Граду!

Након концерта уживаћемо уз љубавне мелодије DJ Miss Millie, која ће задржати позитивну фестивалску атмосферу коју смо сви заједно развијали. 

Заокрет је припремио освежење на својим шанковима унутар Битеф града, а као и свих претходних дана моћи ћете да уживате у дегустацији новог производа наших партнера - Carnex веге хумуса, као и у производима Pica Fabrike, Dorian Grey, Agi Pasta Away, The Saint, РО и Vegessence, Shweppes. Осим тога,  партнер Телеком Србија спремио је разне занимљивости.

Видимо се у на свечаном затварању 53. Битефа у Битеф граду у Луци Београд! Улаз на доделу награда, завршни концерт Бети Ђорђевић и Битеф журку је слободан. 

 53. БИТЕФ И ПРИЈАТЕЉИ

Битеф су традиционално подржали покровитељи Секретаријат за културу града Београда, Министарство културе и информисања Републике Србије, као и Кабинет Владе Републике Србије.

Подршку фестивалу пружили су и Делегација Европске уније у Републици Србији, Амбасада Швајцарске у Београду, Амбасада СР Немачке у Београду, Goethe-Institut у Београду, Француски институт у Србији, British Council, Амбасада САД и Амбасада Белгије. Овогодишње издање фестивала остварено је и уз подршку Фондације за отворено друштво. 

Битеф се захваљује стратешком партнеру фестивала I&F Grupi, компанијама Coca Cola Hellenic Србија, Телеком Србија, IT компанији TeleGroup, Carnex, бренду Schweppes, компанији Siemens и пријатељима фестивала Societe General Banka Srbija и Deloitte. 

Ту су и многи партнери и пријатељи који ће обезбедити смештај, превоз, храну за учеснике и тим, а биће прилике да сви уживају и у њиховим производима.