Гудачки ансамбл No borders orchestra на 53. Битефу

После веома успешне турнеје током лета 2018. гудачки ансамбл No borders orchestra, обогаћен удараљкама и електроником, овог лета иде на нову међународну турнеју по западном Балкану и Европи, названу B Matinée.

Овај пројекат, чије име сугерише нове почетке, обједињује савремену класичну музику и клупску културу. На програму су поруџбине NBO, нова дела пет најузбудљивијих младих композитора из нашег региона: Дарије Андовске из Скопља, Дринора Зимберија из Приштине, Давора Бранимира Винцеа из Загреба, Данијела Жонтара из Сарајева и Драшка Аџића из Београда.

Ове нове, савремене, експерименталне композиције инспириране су Berghainom, познатим берлинским клубом, његовим трансгресивним техно звуком, као и слободом као начином живота.

Турнеја B Matinée 2019. такође обележава тридесет година од пада Берлинског зида и слави рушење зидова између класичне и клупске музике.

Комуницирајући са савременим техно звуком, наши композитори комбинују жанрове, превазилазећи границе између различитих музичких стилова. Резултат је нови и свежи звук који нема граница и који слави нове путеве и могућности.