Foto: JK media
Foto: JK media

Ово је јединствена прилика да се окупи позоришна породица, да се међу собом упознају они који су окупљени око исте мисије, а то је да Београд сваког септембра буде престоница светског позоришта и уметности. У топлој атмосфери представници Битефових партнера и Битефим тим осврнули су се на заједнички успех 53. Битефа, сумирали утиске и припремали планове за 54. Битеф у септемберу 2020. 

Госте је поздравила Анђелка Јанковић, директорка маркетинга реавши да јој је драго да је већина присутних званица са нама на истом месту, свечаној додели плакета, већ јако дуго и да је срећна што су међу њима и они са којима је Битеф ове године почео љубав из почетка, као и они са којима се нада да ће Битеф тек почети љубав из почетка. Захвалила се свима што деле љубав према и са Битефом, пожелевши да та љубав траје још много година! 


Званице је поздравио директор Битефа Милош Латиновић, захваливши им се што су се одазвали позиву да буду део Битеф породице захвалио се присутнима речима: Много вам хвала што ову ватру да је уметност најважнија и најлепша обавеза, коју Битеф носи и покушава да рашири по региону и шире,  подржавате и заједно са нама крчите те путеве, јер тако је много једноставније и много пријатније. Лично, никога од вас не доживљавам као спонзора, зато што вас већ довољно дуго знам, довољно смо заједно и довољно имамо заједничких тачака на којима се препознајемо и видимо да смо у ствари у истој мисији. Ви сте моји пријатељи, пријатељи Битефа и надам се да ћете то дуго бити.


Међу присутним званицама био је и господин Срђан Шапер, оснивач и власник I&F Grupe која је и ове године подржала фестивал, а чија је креативна агенција McCann Београд од ове године задужена и за визуелни идентитет фестивала. У оквиру ове приче Почнимо љубав из почетка, наша љубав траје већ четири године. И верујем да ће трајати још дуго, имајучи у виду шта Битеф значи за овај град, за све оне које нам доводи и који долазе због Битефа, рекао је гостима Срђан Шапер. 

Међу присутним званицама били су Срђан Шапер, I&F Grupa, Радиша Кричак, I&F Grupa, Милан Антонијевић, Фондација за отворено друштво, Сузана Ђорић, Хемофарм фондација, Марија Вељановска, TV5Monde, Мирјана Лафата, Амбасада Швајцарске у Београду, Мирослава Гаћеша и Александра Греговић, Deloitte, Марија Вујиновић, TeleGroup, као и представници партнера којима су додељене плакете Bel Medic, Carnex, Pica Fabrika, сладолед Куглица, Топлички виногради, портал SeeCult и многи други. 

Плакету је примио и присутнима се обратио Мирко Бутулија власник Мезесторан Двориште и домаћин вечери уз Битеф изразивши задовољство да се овај догађај одвија баш у њиховом ресторану у друштву помно одабраних званица освешћених о важности културе и позоришне уметности, као неопходнe хране за наше друштво. 
Након доделе плакета званице су наставиле дружење уз коктел који је припремио Мезесторан Двориште и у неформалној атмосфери настављено је сумирање утисака и прављење планова на 54. Битеф који ће бити одржан у септембру 2020. године.

 
53. Битеф су традиционално подржали покровитељи Секретаријат за културу град Београда, Министарство културе и информисања Републике Србије, као и Кабинет Владе Републике Србије.

Подршку фестивалу пружили су и Делегација Европске уније у Републици Србији, Амбасада Швајцарске у Београду, Амбасада СР Немачке у Београду, Goethe-Institut у Београду, Француски институт у Србији, British Council, Амбасада САД и Амбасада Белгије. Овогодишње издање фестивала остварено је и уз подршку Фондације за отворено друштво. 

Битеф се захваљује стратешком партнеру фестивала I&F Grupi, компанијама Coca Cola Hellenic Србија, Телеком Србија, IT компанији TeleGroup, Carnex, бренду Schweppes, компанији Siemens и пријатељима фестивала Societe General Banka Србија, Deloitte, као и Пошти Србије.
Такође, овогодишњи Битеф Град не би било могуће реализовати без подршке Луке Београд, који су оплеменили и пружили посетиоцима неопходан садржај I&F Grupa, Телеком Србија, Carnex, Pica Fabrika, Dorian Grey, Agi Pasta Away, The Saint.

Хвала вам што сте почели љубав из почетка уз Битеф тим!