Foto: JK media
Foto: JK media

Ovo je jedinstvena prilika da se okupi pozorišna porodica, da se među sobom upoznaju oni koji su okupljeni oko iste misije, a to je da Beograd svakog septembra bude prestonica svetskog pozorišta i umetnosti. U toploj atmosferi predstavnici Bitefovih partnera i Bitefim tim osvrnuli su se na zajednički uspeh 53. Bitefa, sumirali utiske i pripremali planove za 54. Bitef u septemberu 2020. 

Goste je pozdravila Anđelka Janković, direktorka marketinga reavši da joj je drago da je većina prisutnih zvanica sa nama na istom mestu, svečanoj dodeli plaketa, već jako dugo i da je srećna što su među njima i oni sa kojima je Bitef ove godine počeo ljubav iz početka, kao i oni sa kojima se nada da će Bitef tek početi ljubav iz početka. Zahvalila se svima što dele ljubav prema i sa Bitefom, poželevši da ta ljubav traje još mnogo godina! 


Zvanice je pozdravio direktor Bitefa Miloš Latinović, zahvalivši im se što su se odazvali pozivu da budu deo Bitef porodice zahvalio se prisutnima rečima: Mnogo vam hvala što ovu vatru da je umetnost najvažnija i najlepša obaveza, koju Bitef nosi i pokušava da raširi po regionu i šire,  podržavate i zajedno sa nama krčite te puteve, jer tako je mnogo jednostavnije i mnogo prijatnije. Lično, nikoga od vas ne doživljavam kao sponzora, zato što vas već dovoljno dugo znam, dovoljno smo zajedno i dovoljno imamo zajedničkih tačaka na kojima se prepoznajemo i vidimo da smo u stvari u istoj misiji. Vi ste moji prijatelji, prijatelji Bitefa i nadam se da ćete to dugo biti.


Među prisutnim zvanicama bio je i gospodin Srđan Šaper, osnivač i vlasnik I&F Grupe koja je i ove godine podržala festival, a čija je kreativna agencija McCann Beograd od ove godine zadužena i za vizuelni identitet festivala. U okviru ove priče Počnimo ljubav iz početka, naša ljubav traje već četiri godine. I verujem da će trajati još dugo, imajuči u vidu šta Bitef znači za ovaj grad, za sve one koje nam dovodi i koji dolaze zbog Bitefa, rekao je gostima Srđan Šaper. 

Među prisutnim zvanicama bili su Srđan Šaper, I&F Grupa, Radiša Kričak, I&F Grupa, Milan Antonijević, Fondacija za otvoreno društvo, Suzana Đorić, Hemofarm fondacija, Marija Veljanovska, TV5Monde, Mirjana Lafata, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Miroslava Gaćeša i Aleksandra Gregović, Deloitte, Marija Vujinović, TeleGroup, kao i predstavnici partnera kojima su dodeljene plakete Bel Medic, Carnex, Pica Fabrika, sladoled Kuglica, Toplički vinogradi, portal SeeCult i mnogi drugi. 

Plaketu je primio i prisutnima se obratio Mirko Butulija vlasnik Mezestoran Dvorište i domaćin večeri uz Bitef izrazivši zadovoljstvo da se ovaj događaj odvija baš u njihovom restoranu u društvu pomno odabranih zvanica osvešćenih o važnosti kulture i pozorišne umetnosti, kao neophodne hrane za naše društvo. 
Nakon dodele plaketa zvanice su nastavile druženje uz koktel koji je pripremio Mezestoran Dvorište i u neformalnoj atmosferi nastavljeno je sumiranje utisaka i pravljenje planova na 54. Bitef koji će biti održan u septembru 2020. godine.

 
53. Bitef su tradicionalno podržali pokrovitelji Sekretarijat za kulturu grad Beograda, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Kabinet Vlade Republike Srbije.

Podršku festivalu pružili su i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Ambasada SR Nemačke u Beogradu, Goethe-Institut u Beogradu, Francuski institut u Srbiji, British Council, Ambasada SAD i Ambasada Belgije. Ovogodišnje izdanje festivala ostvareno je i uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. 

Bitef se zahvaljuje strateškom partneru festivala I&F Grupi, kompanijama Coca Cola Hellenic Srbija, Telekom Srbija, IT kompaniji TeleGroup, Carnex, brendu Schweppes, kompaniji Siemens i prijateljima festivala Societe General Banka Srbija, Deloitte, kao i Pošti Srbije.
Takođe, ovogodišnji Bitef Grad ne bi bilo moguće realizovati bez podrške Luke Beograd, koji su oplemenili i pružili posetiocima neophodan sadržaj I&F Grupa, Telekom Srbija, Carnex, Pica Fabrika, Dorian Grey, Agi Pasta Away, The Saint.

Hvala vam što ste počeli ljubav iz početka uz Bitef tim!