No borders orchestra
No borders orchestra

Овај пројекат, чије име сугерише нове почетке, обједињује савремену класичну музику и клупску културу. На програму су поруџбине NBO, нова дела пет најузбудљивијих младих композитора из нашег региона: Дарије Андовске из Скопља, Дринора Зимберија из Приштине, Давора Бранимира Винцеа из Загреба, Данијела Жонтара из Сарајева и Драшка Аџића из Београда.

Ове нове, савремене, експерименталне композиције инспириране су Berghainom, познатим берлинским клубом, његовим трансгресивним техно звуком, као и слободом као начином живота.

Турнеја B Matinée 2019. такође обележава тридесет година од пада Берлинског зида и слави рушење зидова између класичне и клупске музике.

Kомуницирајући са савременим техно звуком, наши композитори комбинују жанрове, превазилазећи границе између различитих музичких стилова. Резултат је нови и свежи звук који нема граница и који слави нове путеве и могућности.

No borders orchestra чине најбољи професионални музичари из свих земаља западног Балкана. Мисија NBO почива на две основе - стварању изврсне музике и свеобухватној свести о друштву. Kао потврду врхунског уметничког квалитета, No borders orchestra је једини ансамбл са ових простора који је склопио ексклузивни уговор са Universal Music. Први CD NBO под називом "The opening" је 2015. издао Deutsche Grammophon, најпрестижнији светски бренд у класичној музици.

Подршка: Немачко министарство иностраних послова, Регионална канцеларија за сарадњу младих, Фонд за отворено друштво, Америчка амбасада у Београду, Швајцарска амбасада у Београду.

За све посетиоце програма улаз је слободан.

Повезане актуелности