фотографија: Јелена Јанковић
фотографија: Јелена Јанковић

Татјана Мандић Ригонат, позоришна редитељка:

Дивна представа, уживала сам и да гледам и да учествујем. То је један ритуал успостављања блискости, без конфликта. Представа о поверењу. Они су добра екипа, они су познати, они су феноменални.

 

Тина Перић, театролошкиња:

Сјајно, једноставно, директно, поље ради и то се показало јер су се људи укључивали без проблема и враћали се у своју материјалност кроз контакт са земљом, кроз кретање и контакт очима.

 

Кристина, глумица, учесница македонске селекције на Прашком квадријаналу:

Ову трупу знам и знам њихове претходне представе које су биле импресивне. На пример када су гостовали у Скопљу, изводили су представу у опери која је најопремљенија технички и сада одједном видиш да су развијали овакве праксе које су толико у заједници, које граде заједнице, које подржавају , које онако раде на осећају слободе. Мислим тај осећај слободе сат времена је био невероватан.

 

Никита Миливојевић, позоришни редитељ:

Било ми је забавно, врло су драги и пријатна је потреба да се упознамо. Било је пријатно. Добро је што је другачија у односу на друге представе. Понудила је нешто ново, неку врсту колективног чина, за све нас који смо ту били. Добро је имати другачије представе.

 

Зоја Васић, студент Факултета драмских уметности:

Мислим да представа, то јест перформанс, испуњава позитивном енергијом. Једноставно а опет се креира јако лепа енергија, контакт и публика просто учествује. Музика је фантастична. Глумци су различитих генерација и раса. Била сам три пута, сва три пута сам трчала. Било ми је феноменално.