Fotografija: Škograd tim
Fotografija: Škograd tim

Već treću godinu jedna neverovatna „Školaboratorija“ okuplja decu, roditelje, nastavnike, umetnike i sve zainteresovane građane da učestvuju u raznovrsnim događanjima letnje škole u „Škogradu“. „Škograd“ se nalazi u novobeogradskom prigradskom naselju Ledine, u dvorištu Osnovne škole „Vlada Obradović Kameni“. Ove godine su gradili! Gradili međusobne veze i jedan osmougaoni krug. Krug koji će biti nova školska multifunkcionalna scena. Prostor koji će ih sve zajedno okupljati da stvaraju kulturna proleća, leta, jeseni i zime na Ledinama. Cilj inicijatora ovog projekta jeste da se na Ledinama razvije metodologija participativnog dizajna prostornih intervencija sa decom i omogući da se aktivnosti škole još intenzivnije povežu sa zajednicom, a školsko dvorište i nova multifunkcionalna scena koristi kao prostor aktivnog življenja i menjanja zajednice. Bitef Polifonija se pridružuje ovoj inicijativi i u „Škograd“ dolazi sa animatorima i promotivnim poklon programom „Potraga za blagom“. 

Podrška: Osnovna škola „Vlada Obradović Kameni“; Organizacije „Škogled“ i Škola urbanih praksi - Gradska Gerila; Goethe-Institut u Beogradu, BINA tim Gradsko čvorište 2 - Multifunkcionalni krug; Kompanija Mapei i Centar za umetnost i urbanizam - ZK / U iz Berlina

Namenjeno učenicima, nastavnicima i osoblju škole, deci, roditeljima i ostalim stanovnicima Ledina, kao i zainteresovanim gostima.

Otvoreno za sve zainteresovane.