Fotografija: Arhiva Šabačkog pozorišta
Fotografija: Arhiva Šabačkog pozorišta

Bela griva je priča o prijateljstvu dečaka i konja. U ovoj predstavi, to su četiri priče. Jednu priča dečak, drugu konj, treću stari konjušar, a četvrtu - Gazda, na čijem se imanju sve dogodilo. Zadatak publike je da sakupi njihove priče. 
Predstava je namenjena deci starijoj od šest godina, ali i odraslima koji nisu zaboravili šta je to prijateljstvo, šta je sloboda i zašto je važno voditi decu u pozorište.    

Belu grivu svi pamtimo kao lektiru iz osnovne škole, međutim, baš zbog toga, potrudili smo se da ova predstava ipak ne bude samo za decu već i za sve nas koji smo odavno završili školu. Verujemo da se priče o poverenju, o drugarstvu, o slobodi, o prirodi, o pravdi i o ljubavi tiču svih nas. Irena Ristić, rediteljka predstave Bela griva, i Milena Bogavac, direktorka Šabačkog pozorišta, dosadašnjim su učestvovanjem na Bitef Polifonijama sa svojim predstavama, a zatim i u radu uredničkih timova, bitno uticale na programski koncept polifonog autorstva, a posebno na uvođenje istraživačkih projekata i razvoj postavke predstava u fokusu. 

Broj gledalaca ograničen. Rezervacije na mejl: [email protected]